Хардуерен педикюр у дома: техника на изпълнение, избор на инструменти и функции

Смята се, че всяка жена може да прави хардуерен педикюр у дома. Това помага да се решат десетки проблеми със стоп. Че това е пълноценна медицинска процедура, която връща здравето на краката. Всичко това е вярно, но само отчасти. Какви са особеностите на процедурата и какви проблеми реално решава, ще разберем подробно.
Красив педикюр

Какво е хардуерен педикюр следва от името на процедурата. Тя включва лечение на краката със специален апарат или машина, които могат да бъдат закупени за домашна употреба. Подобно оборудване се използва в практиката на медицински педикюр, поради което технологията често се бърка.

Разликата между методите е, че първата е хигиенна процедура, чиято задача е да поддържа краката здрави и привлекателни, предотвратявайки развитието на проблеми. Вторият включва различни медицински техники, които са извън обсега на невеж човек. Лечението на гъбичките на краката, врасналите нокти и хиперкератозата трябва да се извършва изключително от подолог и само с помощта на професионални средства.

Характеристики на процедурата

 • Техниката се счита за най-нежната и много приятна. В процеса на неговото прилагане няма увреждане на кожата и ноктите, няма болка.
 • Предимствата на хардуерния педикюр са цялостна грижа с една машина. Достатъчно е да изберете правилния нож за различни части на стъпалото, за да възстановите гладкостта на кожата и да придадете на ноктите перфектна форма.

Хардуерна обработка на ноктите на краката

 • Процедурата не може да се нарече бързо! Въпреки факта, че не прекарвате време в парене на краката, ще прекарате приблизително същото време със специално средство за отстраняване на лекарства на краката, чиято задача е да омекоти грубата кожа. Общата му продължителност е 50 минути.
 • Хардуерният педикюр у дома може да се извършва от хора със здравословни проблеми. Така че именно той е показан за диабет, при който има висок риск от развитие на заболявания на краката, включително до отравяне на кръвта. Поради липсата на пара е показан за хора с хипертония, тромбоза и други проблеми на сърдечно-съдовата система. Висококачественото полиране на кожата и ноктите с помощта на машина за педикюр у дома е идеално за възрастни хора, особено за тези, които трудно посещават козметичен салон.

Машина за хардуерен педикюр, професионална козметика Peclavus-CuraMar

Какво е необходимо за процедурата

Ще ви трябва:

 • Дезинфектант за крака Изберете септични ями във формата на гел, които не изискват използването на вода. Те елиминират максималния брой бактерии, действат срещу гъбички.
 • Омекотяващо средство за отстраняване Тя може да бъде под формата на гел или крем. Някои продукти включват и дезинфекционни компоненти, така че няма нужда от първа септична яма.
 • Оборудване за хардуерен педикюр у дома или машина, оборудвана с набор от резачки. Между другото, пълен набор от конвенционални машини никога не осигурява пълен набор от мелници за обработка на краката, от силата на 2-3 дюзи. Те трябва да се купуват отделно.
 • Овлажнител или лечебен мехлем за крака. В зависимост от наличието на проблеми - с дезодориращ ефект, заздравяване на рани или просто нормализиране на водно-солевия баланс.

Техника на хардуерния педикюр за начинаещи със снимки и видеоклипове

Спазвайки техниката на хардуерния педикюр, можете да го изпълнявате у дома доста професионално. При качествено изпълнение честотата на процедурата може да бъде на всеки 15-20 дни. За мъжете, чиято кожа на краката е по-еластична и по-малко податлива на напукване, е достатъчно да я изпълнявате веднъж месечно.

Стъпка по стъпка инструкции за хардуерен педикюр

Така че, нека да разгледаме стъпка по стъпка как да направите хардуерен педикюр със собствените си ръце.

 1. Дезинфекцирайте и омекотете стъпалата. Така че изключвате проникването на инфекция в тъканите и тяхната инфекция, прави кожата по-податлива за грижа.
 2. Използвайте машината и мелниците от съответния тип. Подробното им описание винаги е представено в ръководството на устройството, ако няма необходимите модели, използвайте нашите препоръки по-долу. Първо петата, като се използва най-грубото смилане, след това кожата на краката. Обърнете специално внимание на възглавницата на стъпалата, върху която се образуват мазоли от обувки на петите и областта между 4-ти и 5-ти пръст, където също се появяват мазоли. Вървете по външната страна на палеца. Нежно полирайте кутикулата.
 3. Третирайте ноктите с компактни резачки. Придайте им равномерна форма, като избягвате закръглянето на чинията, за да не попадне в кожата.
 4. Покрийте ноктите си с хигиеничен или оцветен лак.
 5. Покрийте кожата си с хидратиращо или лечебно средство.

Педикюрни фрези

Избор на фреза

На въпроса какви дюзи са необходими за хардуерен педикюр, подологичните лекари отговарят: многобройни. Всъщност за една процедура ще са необходими няколко процедури.

 • Diamond. Перфектно премахва грубата кожа, подходяща за полиране на ноктите. За кутикулата се използва мелница с малка големина на топката или игла, а мелницата с големи размери се използва за отстраняване на малки мазоли и мазоли.
 • Керамични. Подходящ за третиране на кожата на страничните „ролки“ от външната страна на палеца, пукнатини в петите.
 • силикон, Необходим за полиране на нокътните плочи.
 • Силициев карбид. Използва се при наличие на много суха, груба кожа.

Това са всички тънкости на техниката на хардуерен педикюр, която ще бъде изключително полезна за всяка жена да овладее у дома!

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (32 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Как да изгладите кожено яке у дома и да го съхранявате, така че да няма гънки

Плънка за хинкали стъпка по стъпка рецепта със снимка

Котлети от телешки черен дроб 🥩: стъпка по стъпка рецепта със снимки

Маски за лице за акне у дома

красота

мода

диети