Терапевтичен педикюр. Техника за гъбички по краката, врасъл нокът на краката и за възрастни хора у дома

Медицинският маникюр и педикюр често са свързани с хардуера, тъй като и двете процедури се извършват с помощта на специално оборудване. Това решение обаче е неправилно, преди всичко защото обичайната техника на хардуер е хигиенна грижа. А нейната задача е да предотврати развитието на проблеми и да осигури красотата, добре поддържаните крака. Хардуерният медицински педикюр е предназначен да решава проблеми, които не могат да се справят сами.
Добре поддържани крака

Медицинският маникюр и педикюр често са свързани с хардуера, тъй като и двете процедури се извършват с помощта на специално оборудване. Това решение обаче е неправилно, преди всичко защото обичайната техника на хардуер е хигиенна грижа. А нейната задача е да предотврати развитието на проблеми и да осигури красотата, добре поддържаните крака. Хардуерният медицински педикюр е предназначен да решава проблеми, които не могат да се справят сами.

Показания за процедурата

Следните проблеми стават основа за процедурата.

  • Враснал нокът на ноктите. Лечението е възможно за елиминиране на болезнения врастване само ако не е започнало нагъване в кожните ролки. Ако гной вече е налице, е необходима помощта на хирург.
  • Микоза или гъбички на стъпалата. Изключително е необходимо в програмата за контрол на заболяването да се включи медицински педикюр за гъбички. Той ще позволи безболезнено и напълно премахване на засегнатите участъци от нокътната плочка, елиминиране на инфекцията на съседните, увеличаване на интензивността на противогъбичните агенти и ускоряване на възстановяването.
  • Хиперкератоза. Често се развива поради класическия педикюр, при който кожата се отстранява чрез подкосяване, след което те растат още по-активно. Заболяването води до развитието на твърда кожа, покриваща голяма повърхност на стъпалото, сякаш кожата виси с "татри". Терапевтичният педикюр помага да се отървете от болестта за 1 сесия.
  • Напукани крака. Заболяването е резултат от прекомерно суха кожа, обикновено се образува по петите. Европейският педикюр няма да ви позволи да се отървете от него за 1 сесия, а терапевтичният може, тъй като включва третиране на краищата на пукнатини със специални метални накрайници с малък абразив и допълнително запълване с лечебни рани.
  • Зърнена царевица. Невъзможно е да го премахнете у дома, тъй като само горната част е отрязана. Процедурата е опасна поради риска от изрязване на твърде голям участък от кожата, докосване на жива тъкан и получаване на възпалителен процес. В козметологичния кабинет за решаване на проблема се използват специални дюзи, които работят на принципа на свредла. Те пробиват мъртви кожни участъци, отстраняват сърцевината на царевицата и след това инжектират лекарството в получената „ямка“ и прилагат превръзка.

Хиперкератоза на стъпалата, микоза на стъпалата, гъбички на стъпалата, мазоли, гъбички по ноктите, врасъл нокът

Изпълнете всички тези процедури трябва само майстор педикюр с медицинско образование! И това са лекарите, които работят в уважаващи себе си салони. В професионална среда те се наричат ​​подологи. Когато избирате стая за козметология, където планирате да извършите хигиенни педикюр, не забравяйте да проверите наличието на медицинско образование с майстора.

Техники за лечение на най-често срещаните заболявания в Москва

Тези проблеми най-често се обръщат към подолозите, следователно ние считаме особеностите на лечението на тези заболявания.

Гъбички по ноктите

Необходим е терапевтичен педикюр за гъбички по ноктите. Заболяването причинява деформация на нокътните плочи, промяна в цвета им е много заразна! За да избегнете заразяването на близки в дома си, трябва незабавно да го лекувате.Подологът ще ви помогне в това. Хигиенната обработка на краката и ноктите се извършва при стерилни условия. Ако е възможно, се използват резачки за еднократна употреба, ако се използват стандартни, те се дезинфекцират.

В хода на лечението цялата засегната нокътна плочка се отстранява безболезнено и бързо (в 1 процедура). Други засегнати области се третират с противогъбични средства. За здрави нокти се провежда хигиенна обработка. Поради отстраняването на източници на инфекция, болестта не прогресира, ефективността на противогъбичните средства значително се увеличава.

Етапи на медицински педикюр

Враснал нокът на ноктите

По време на медицински педикюр с врасъл нокът се използват специални пластини за корекция, които се прилагат върху нокътя и го повдигат над кожните ролки. Прилагат се плочи:

  • Позлатена хирургична стомана, покрита със злато;
  • Podofik от еластична пластмаса;
  • Оноклип - метал, с епоксидно покритие;
  • Duroplastic с фибростъкло.

Принципът на тяхното действие е почти идентичен, но според наличието на съпътстващи проблеми, например, с висока чувствителност на страничния валяк, усукани нокти или когато царевичната пръчка е разположена до нея, специалистът избира подходящия. Плочата се нанася върху нокътя със специално лепило и е почти невидима след извършване на педикюр.

Машина за лечение на нокти

Педикюр със специално предназначение

Така подологите наричат ​​педикюр за възрастни хора. Целта му не е красотата на краката, а способността да се движите безболезнено, да се отървете от обраслите костни нокти, внимателно да премахнете мазолите, без риск от инфекция (това е особено важно за хората с диабет). Провежда се медицински педикюр за възрастни хора в домашни условия. Подологът използва мобилно оборудване, обработката отнема до 50 минути. Педикюрът у дома за пенсионерите е безболезнена, удобна и ефективна хигиенна процедура, която подобрява качеството на живот.

Използването на хардуерни техники, специални дезинфектанти и лекарства, професионализмът на лекар - всичко това прави медицинския педикюр най-сигурният начин за справяне с болестите на краката. Също така, много майстори на маникюр и педикюр предоставят услугата "пътуване до дома", което е много удобно за възрастни хора. Цената може да е по-скъпа, но е много удобна услуга.

Актуализиран статия: 06/10/2019

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на ladyx.decorexpro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (30 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Нефролепис: домашни грижи след трансплантация и през лятото, репродукция, болести и вредители + прегледи

Сос Терияки: рецепта в домашни условия, съставки и функции за съхранение + отзиви

Елда с месо и гъби по стъпка по стъпка 🍲 рецепта със снимка

Диета с ниско съдържание на въглехидрати: принципът какво можете да ядете, приблизително меню + отзиви

красота

мода

диети